Шлапак вважає рішення про переведення активів і пасивів "Укрпромбанку" в "Родовід Банк" помилковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак вважає рішення про переведення активів і пасивів "Укрпромбанку" в "Родовід Банк" помилковим

Казна та Політика
2081
Перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак вражає рішення про переведення активів і пасивів "Укрпромбанку" в "Родовід Банк" помилковим. Про це він повідомив у бесіді з журналістами.
О.Шлапак відзначив, що з цим погодився Національний банк України. "Наскільки я знаю, Національний банк був категорично проти переводити цих вкладників саме в "Родовід Банк", оскільки об'єднання двох калік ще жодного разу ні до чого хорошого не приводило. Саме тому НБУ наполягав на тому, щоб вкладники були переведені в сильніший банк, який зможе завдяки високій ліквідності витримати можливий ажіотажний попит, коли вкладники ("Укрпромбанку" - ред.) побіжать знімати свої гроші", - відзначив О.Шлапак.
За його словами, така логіка НБУ цілком зрозуміла, оскільки в банку, де повернення вкладів на 100% гарантується державою, зокрема, мова йшла про "Ощадбанк", утримати вкладника простіше, "ніж в банку, в якому, і це повний абсурд, продовжено мораторій".
"Я думаю, що рішення неправильне. Потрібно було обов'язково переводити їх (вкладників - "Укрпромбанку") в "Ощадбанк", - вважає О.Шлапак
При цьому він відзначив, що оскільки вирішення про переведення вкладників "Укрпромбанку" в "Родовід Банк" прийнято, то перерахування коштів потрібно провести якомога оперативніше і при цьому скасувати в "Родовід Банку" мораторій на задоволення вимог кредиторів.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення про переведення активів і пасивів "Укрпромбанку" в державний Банк "Родовід".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас