Мінфін: Інвестори позитивно реагують на пропозицію про реструктуризацію боргу "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Інвестори позитивно реагують на пропозицію про реструктуризацію боргу "Нафтогазу"

Енергетика
167
Закордонні інвестори позитивно реагують на пропозицію Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" про реструктуризацію єврооблігацій на $500 млн під державні гарантії, але говорити про результати цього процесу ще рано, повідомив заступник міністра фінансів Андрій Кравець, який брав участь у роботі відповідної української делегації в Лондоні.
"Деякі інвестиційні фонди вже усно сказали нам: так, ми братимемо участь, (але) рано говорити про якісь попередні результати", - сказав він.
А.Кравець уточнив, що попередні результати про те, чи удається "Нафтогазу" заручитися підтримкою мінімум 75% власників єврооблігацій, будуть відомі 9 жовтня.
Заступник міністра фінансів нагадав, що інвестори, що подали заявки про згоду на реструктуризацію до цього терміну, зможуть обміняти 100% боргу, тоді як ті, хто зробив це в період з 9 по 15 жовтня, дістануть можливість обміну лише 95% боргу.
А.Кравець додав, що збори власників єврооблігацій, які вирішать остаточно щодо пропозиції про реструктуризацію, намічені на 19 жовтня.
"20 числа ми зможемо сказати, як відбувся процес заміни інструменту", - підкреслив замміністра.
За його словами, паралельно ведуться також переговори про двосторонні зовнішні кредити, отримані "Нафтогазом" від Deutsche Bank, Credit Suisse і Depha Bank, які також пропонується реструктуризувати на загальних з єврооблігаціями умовах.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 24 вересня запропонував власникам єврооблігацій на $500 млн обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році. Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних.
"Нафтогаз" 30 вересня, в день погашення облігацій, виплатив по них лише відсотки на загальну суму близько $20,3 млн.
Борг НАК Depha Bank складає близько $220 млн, Credit Suisse International - близько $550 млн і Deutsche Bank - близько $395 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас