Влада Індії хоче очистити Ганг за 2 млрд. фунтів стерлінгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Індії хоче очистити Ганг за 2 млрд. фунтів стерлінгів

Казна та Політика
366
Зі священної і найбруднішої річки Індії Гангу будуть вичищені тисячі тонн людського праху, мертвих тіл і відходів. План обійдеться в 2 млрд. фунтів стерлінгів, повідомляє 6 жовтня Daily Telegraph.
Ця новина обрадує 830 млн. жителів Індії, які сповідують індуїзм, оскільки кожен з них мусить хоч би раз в житті зробити обмивання в священних водах Гангу.
Уряд країни розраховує, що нові установки з переробки каналізаційних стоків допоможуть очистити річку, яка повільно вмирає під тягарем мільярдів літрів екскрементів, хімічних відходів, спалених тіл людей і тварин, що потонули. Про запах, що йде від Гангу, переповідають туристи. Це ставить в незручне положення уряд, який хоче повернути одній з головних пам'яток країни минулу славу.
Міністр екології Джайрам Рамеш представив план очищення Гангу, названий Mission Clean Ganga. План передбачає створення нових водоочисних станцій, зниження рівня забруднення відходами життєдіяльності людини й хімічної промисловості та повернення води Гангу до стандартів, придатних для купання, до 2020 року.
Індійський уряд вже подав до Світового банку заявку на кредит у розмірі 1,5 млрд. фунтів стерлінгів, одночасно пообіцявши, що у фінансуванні проекту візьмуть участь центральний уряд і влада штатів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас