Тимошенко доручила міністерствам і керівникам державних портів до кінця тижня погодити інвестиційні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила міністерствам і керівникам державних портів до кінця тижня погодити інвестиційні проекти

Казна та Політика
171
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила міністерствам разом із керівниками державних портів погодити інвестиційні проекти до кінця тижня, а також розробити порядок проведення аукціонів для залучення інвесторів під ці проекти. Таке доручення прем'єр-міністр дала сьогодні міністрам під час засідання Кабміну.
За її словами, за підсумками роботи в складі робочих груп представників міністерств і керівників портів до кінця тижня повинні бути сформовані заплановані документи, а також таблиця розбіжностей інтересів міністерств і портів з цих питань.
Крім того, Ю.Тимошенко повідомила, що на наступному тижні буде скликана нарада під її керывництвом, і всі напрацьовані документи будуть підписані в присутності міністрів і керівників портів.
"Якщо міністерства разом з керівниками портів знаходять компроміс, тоді документи візуються. Якщо є розбіжності, тоді зробіть таблицю розбіжностей і я проведу підсумкову нараду з міністром транспорту й зв'язку, всіма керівниками портів, - зазначила прем'єр-міністр. - На наступному тижні, як тільки буде готова таблиця розбіжностей, буде скликана нарада під моїм керывництвом, і ці акти будуть підписані в присутності міністрів і керівників портів". Глава уряду також зазначила, що особисто буде стежити за виконанням цих завдань.
Як повідомлялося, Міністерство транспорту й зв'язку України розірвало 17 з 44 договорів про спільну діяльність у морських портах України. Ще 14 договорів перебувають на розгляді в судах, 13 договорів, що залишилися, вивчаються на предмет їхньої ефективності.
За словами в.о. міністра транспорту й зв'язку України Василя Шевченка, надалі залучення інвесторів у порти буде здійснюватися винятково за процедурою аукціону, з переможцем аукціону буде укладатися інвестиційний договір.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас