Оцінку падіння ВВП єврозони в II кварталі переглянуто до 0,2% с 0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінку падіння ВВП єврозони в II кварталі переглянуто до 0,2% с 0,1%

Казна та Політика
146
ВВП єврозони знизився в другому кварталі 2009 року на 0,2% щодо попереднього кварталу, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на остаточні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Таким чином, оцінка падіння ВВП була знижена в порівнянні з попереднім показником в 0,1%.
Аналітики не очікували зміни оцінки.
Перегляд показника скорочення ВВП єврозони в другому кварталі цього року обумовлений тим, що показники споживчих видатків, обсягів інвестицій і експорту виявилися більш слабкими, ніж повідомлялося раніше.
Незважаючи на те, що європейська економіка набирає сили завдяки багатомільярдним вливанням коштів урядами різних країн регіону, Міжнародний валютний фонд прогнозує, що підйом економіки єврозони буде "повільним і тендітним".
"Ми можемо очікувати деякої підтримки з боку експортних замовлень, однак цього буде недостатньо для того, щоб стимулювати збільшення інвестицій, - заявив заступник головного економіста Julius Baer Holding AG у Франкфурті-на-Майні Девід Коль. - Однак ми більше не побачимо ніяких рецессивних фаз".
ВВП єврозони в порівнянні із другим кварталом 2008 року знизився на 4,8%, тоді як попередні дані оцінювали скорочення цього показника на 4,7%.
Обсяг інвестицій в економіку регіону зменшився у квітні-червні на 1,5%, споживчі видатки зросли на 0,1%.
Показник зниження експорту в другому кварталі був переглянутий до 1,5% з 1,1%, імпорту - до 2,9% з 2,8%.
У першому кварталі 2009 року падіння ВВП єврозони склало 2,5%, ставши максимальним з початку відстеження цих даних в 1995 році
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас