Росія готується відправити до України нового посла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія готується відправити до України нового посла

Казна та Політика
519
Російська Федерація готується відправити до України свого нового посла.
Про це в Харкові на брифінгу після переговорів керівників зовнішньополітичних відомств двох країн заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.
За його словами, дипломатичні стосунки України й Росії зараз перебувають на вищому рівні. "Є посол України в Росії, є посол Росії в Україні, який готується до приїзду до Києва", - сказав Лавров.
В той же час, коли саме Росія готується направити до України нового посла, Лавров не уточнив.
11 червня 2009 р. Дмитро Медвєдєв своїм указом призначив Віктора Черномирдіна радником президента Російської Федерації, поклавши на нього обов'язки спеціального представника президента РФ з питань економічного співробітництва з державами - учасниками СНД. Також Медвєдєв цим указом звільнив Черномирдіна з посади посла РФ в Україні.
Указ про призначення Михайла Зурабова послом Російської Федерації в Україні був підписаний 5 серпня ц.р. Через тиждень Президент Росії Дмитро Медвєдєв у відкритому зверненні до Президента України Віктора Ющенка назвав політику України відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і заявив про рішення поки не відправляти до України нового посла. При цьому глава російської держави відзначив, що конкретні терміни будуть визначені пізніше, з урахуванням реального розвитку російсько-українських стосунків.
Президент України Віктор Ющенко, реагуючи тоді на послання Медвєдєва, відзначив, що рішення відкласти приїзд посла не "сприятиме конструктивному розвитку відносин" двох держав і висловив розчарування "недружнім характером" звернення президента РФ.
Зурабов з 2004 р. по 2007 р. працював міністром охорони здоров'я і соціального розвитку РФ, а 24 вересня в 2007 р. його відправили у відставку. У жовтні в 2007 р. був призначений радником президента РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас