Кудрін: Білорусь і Україна напряму від Росії грошей не отримають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Білорусь і Україна напряму від Росії грошей не отримають

Кредит&Депозит
288
Росія не має наміру надавати Білорусі останній транш кредиту в розмірі 500 мільйонів доларів США, а Україні - кредит на 5 мільярдів американських доларів на двосторонній основі. Про це заявив міністр фінансів РФ Олексій Кудрін на щорічній сесії МВФ і Світового банку, що проходить у Стамбулі.
Нагадаємо, що про виділення Білорусі кредиту в 2 мільярди доларів США було вирішено в кінці 2008 року. 1,5 мільйона вже перераховані. Решта 500 тисяч було заморожено Мінфіном Росії, що обґрунтував цей крок необхідністю ретельно оцінити перспективи повернення цих коштів.
Відмовивши у виділенні прямого кредиту, російський віце-прем'єр запропонував Білорусі отримати обіцяні 500 тисяч доларів з антикризового фонду ЄврАзЄС, який, утім, приступить до роботи тільки після ратифікації договору про його створення всіма країнами-учасниками, зокрема Білоруссю.
Тим часом Україна, яка не є членом ЄврАзЄС, не може претендувати на кредити з антикризового фонду цієї організації, цитує Кудріна "Інтерфакс". За словами міністра фінансів РФ, Росія як член МВФ підтримує виділення кредиту Україні, але не збирається виділяти прямий кредит на 5 млрд. доларів США, з проханням про видачу якого Україна звернулася до Росії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас