Гейтнер закликав МВФ відстежувати нові інвестиційні "бульбашки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер закликав МВФ відстежувати нові інвестиційні "бульбашки"

Валюта
383
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер закликав Міжнародний валютний фонд забезпечити суворе відстеження можливих пухирів на інвестиційному ринку і підтримувати валютну політику країн відповідно до мети щодо відновлення рівноваги в світовій економіці.
В коментарях, підготовлених для доповіді на саміті МВФ і Світового банку, Гейтнер відзначив, що допомога МВФ необхідна для нагляду за економічною і валютною політикою країн, що входять до групи G20.
"Для МВФ це означає, що суворий нагляд має допомогти нам пролити світло на тенденції, які можуть призвести до наступного нестійкого буму в світовій економіці, - сказав Гейтнер. - В рамках нової стратегії G20 із забезпечення сильного, стійкого і збалансованого зростання, МВФ мусить надати перспективний аналіз того, чи здійснюють великі країни економічну політику, включаючи політику підтримки обмінного курсу, відповідно до цілей G20".
Гейтнер також закликав прискорити процес реформування квот і голосів в МВФ. "Ми закликаємо МВФ надати сценарії того, як у середньочасній перспективі може бути реалізований перерозподіл квот, - заявив американський міністр. - Лідери G20 домовилися про 5-відсотковий перерозподіл квот в МВФ у бік збільшення частки країн, що розвиваються. Тепер вся увага має бути зосереджена на реалізації цієї угоди".
Звертаючись до Світового банку, Гейтнер закликав його зосередитися на реалізації трьох програм трансформації до нової моделі світової економіки: забезпечення сільськогосподарської та продовольчої безпеки, захист навколишнього середовища і перехід до "зелених" енергетичних технологій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас