Індекси Європи збільшуються вперше за 4 сесії на хорошій статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи збільшуються вперше за 4 сесії на хорошій статистиці

Фондовий ринок
71
Фондові індекси Європи збільшуються в понеділок уперше за чотири торговельні сесії на гарних даних про стан економіки єврозони і США, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринків піднявся на 0,8%. До цього індекс завершував "у мінусі" два тижні підряд.
Зведений індикатор ділової активності у виробничій сфері і секторі послуг єврозони у вересні досяг позначки 51,1 пункту проти 50,4 пункту в попередній місяць.
Індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) у вересні збільшився до 50,9 пункту в порівнянні з 48,4 пунктами місяцем раніше. Експерти прогнозували зростання усього до 50 пунктів.
Перевищення індексом позначки 50 пунктів свідчить про збільшення ділової активності в сфері послуг, тоді як значення індексу 50 пунктів і нижче говорить про її погіршення. Таким чином, активність у сфері послуг США минулого місяця виросла вперше за рік, зокрема, на тлі поліпшення стану ринку житла.
Ціна акцій найбільшої в Північній Європі телефонної компанії Telenor підскочила на 13%. Норвезький концерн і компанія Altimo (управляє телекомунікаційними активами Альфа-груп) прийшли до угоди про об'єднання своїх пакетів у російському "Вимпелкомі" (РТС: VIMP) і українському ЗАТ "Київстар G.S.M." у новій компанії Vimpelcom Ltd. Вона стане одним із провідних операторів стільникового зв'язку на ринках, що розвиваються.
Вартість паперів Iberia Lineas Aereas de Espana виросла на 1,7% після того, як аналітики Bank of America поліпшили рекомендації для іспанської авіакомпанії до "купувати" з "нейтрально".
Акції французької будівельної компанії Bouygues, яка також володіє оператором стільникового зв'язку, подорожчали на 3,1%. Експерти Bank of America підвищили їхній рейтинг до "купувати" з "нижче ринку".
Аналітики Royal Bank of Scotland поліпшили оцінку для Antofagasta до "купувати" з "продавати", що викликало підвищення вартості паперів виробника міді на 3,3%.
Крім того, додали в ціні на 2,7% папери Norsk Hydro, третього за розміром виробника алюмінію в Європі.
Котирування акцій найбільшої у світі сталеливарної компанії ArcelorMittal піднялися на 1,5%. Аналітики HSBC прогнозують, що виробництво сталі в розвинених державах у найближчі квартали суттєво збільшиться. Крім того, вони почали аналіз ArcelorMittal і дали акціям компанії рекомендацію "вище ринку".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:18 виріс на 24,09 пункту (1,64%) - до 2764,33 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 29,71 пункту (0,6%), склавши 5018,41 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 19,55 пункту (0,54%) - до 3669,45 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 30,85 пункту (0,56%) і становив 5498,75 пункту.
Сімнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи підвищуються під час торгів 5 жовтня, виняток становить лише ринок Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас