Точка зору: Україна не потребує кредиту від РФ, тому що країна вже забезпечена газом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Україна не потребує кредиту від РФ, тому що країна вже забезпечена газом

Енергетика
397
Україна не має потреби брати кредит у РФ, оскільки країна вже забезпечила себе газом. Таку думку, коментуючи заяву Міністра фінансів Росії О.Кудріна, висловив директор PR-групи Polittech Тарас Березовець.
"Вважається, що питання надання або ненадання Росією газових кредитів в умовах виборчої кампанії має бути невигідне для чинного уряду України, - сказав експерт. - Проте Україна вже створила стратегічний запас газу, закачавши в підземні сховища достатню кількість кубометрів. Причому цей газ був повністю сплачений. З урахуванням того, що Україна спожила газу на 20 млрд м куб менше, ніж планувалося, ненадання кредиту Україні абсолютно не є проблемою".
Т.Березовець упевнений, що відповідь на питання про кредит потрібно шукати не в економічній сфері, а в політичній. Росія зараз грає безпрограшну гру і ставить відразу на двох кандидатів у президенти. "Медвєдєв демонструє підтримку Януковича, тоді як Путін веде гру на підвищення рейтингу Тимошенко, - говорить експерт. - В даному випадку заяву Мінфіну РФ слід розцінювати як спробу знизити рейтинг Юлії Тимошенко, оскільки вона нібито має бути зацікавлена в отриманні цього кредиту. Але насправді, навіщо Україні брати кредит, якщо країна вже забезпечена газом?"
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас