Тігіпко: Україна потребує негайного реформування системи захисту банківських вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна потребує негайного реформування системи захисту банківських вкладів

Кредит&Депозит
1009
Відомий український банкір, котрий заявив про бажання балотуватися на пост президента України, Сергій Тігіпко вважає, що Міжнародний страховий фонд для банків міг би надати серйозну підтримку й українській фінансовій системі, але для цього потрібно терміново реформувати систему банківського нагляду.
Так С.Тігіпко прокоментував звернення глави МВФ Домініка Стросс-Кана до керівників країн G20 з пропозицією ввести загальносвітовий податок на банки, кошти від якого будуть спрямовані до спеціального всесвітнього Страхового фонду, повідомляє прес-служба банкіра в понеділок.
"Якщо ми хочемо отримати підтримку світової фінансової спільноти, нам потрібно ввести чіткі і прозорі правила реагування на проблеми, що виникають у банках. Ніхто не дозволить закачувати гроші Страхового фонду в падаючий банк, якщо менеджмент такого банку може запросто "виносити із заднього крильця" ці гроші, розкрадати їх під шумок про загальну фінансову кризу", - заявив С.Тігіпко.
"Поки ж ми бачимо низку скандалів навколо оздоровлення проблемних банків, безлад із тимчасовими адміністраторами в проблемних банках - їх відчужують, позбавляють права обіймати аналогічні посади. Але ніхто не говорить вголос про масштаби втрат, ніхто з НБУ досі не пояснив, чому багатомільярдних вливань виявилося недостатньо для порятунку Укрпромбанку і банку "Надра", - цитує банкіра його прес-служба.
"Очищення НБУ від підозри в корупції, реформування системи банківського нагляду, посилення ризик-менеджменту в комерційних банках - все це потрібно робити негайно, якщо Україна справді хоче вийти з кризи зі здоровою банківською системою", - наполягає С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас