Росія не дасть двосторонніх кредитів Білорусі та Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не дасть двосторонніх кредитів Білорусі та Україні

Кредит&Депозит
452
Росія не даватиме кредитів Білорусі та Україні на двосторонній основі, заявив віце-прем'єр-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
"На двосторонній основі не надамо", - сказав він журналістам у Стамбулі, відповідаючи на запитання, чи перерахує Росія Білорусі останній транш на $500 млн в рамках стабілізаційного кредиту на $2 млрд.
Проте він дав зрозуміти, що надання кредиту можливе в рамках антикризового фонду ЄврАзЕС. Фонд розпочне роботу після ратифікації договору про створення всіма країнами-учасниками, зокрема Білоруссю, відзначив Кудрін.
Раніше глава Мінфіну порушував питання про надання траншу на $500 млн залежно від економічної політики Мінська. Відповідаючи на запитання про проведення економічних реформ у Білорусі, Кудрін відзначив, що задоволений діями білоруського уряду в цій частині. "На 90% вони виконують програму реформ, розроблену спільно з МВФ", - сказав він.
Віце-прем’єр висловив сподівання на те, що реформи призведуть до результатів, але не став коментувати питання про платоспроможність Білорусі.
Він також повідомив, що Росія уважно спостерігає за виконанням програми МВФ Україною і підтримує надання кредиту цій країні з боку фонду. "Ми як члени МВФ підтримуємо виділення кредиту Україні, але на двосторонній основі ми не плануємо (кредитувати)", - сказав глава Мінфіну.
Оскільки Україна не є членом ЄврАзЕС, то вона не може претендувати на кредити антикризового фонду цієї організації, відзначив Кудрін.
Україна в лютому 2009 року попросила у Росії кредит на $5 млрд.
Восени 2008 року МВФ вирішив про виділення Україні кредиту stand-by в розмірі близько $17 млрд. За цей час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже $11 млрд. Отримання четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд заплановано на листопад.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас