Прем'єр Греції Караманліс подав у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції Караманліс подав у відставку

Казна та Політика
167
Партія "Нова демократія" Константинаса Караманліса, що перебуває зараз при владі, визнала свою поразку на позачергових парламентських виборах у Греції.
Караманліс заявив про свою відставку з поста лідера партії "Нова демократія". Він не має наміру обиратися на новий термін.
Як повідомили представники партії, К.Караманліс зателефонував лідерові Всегрецького соціалістичного руху (ПАСОК) Георгіесу Папандреу і привітав його партію з перемогою, передає Associated Press. Вони уточнили, що К.Караманліс побажав удачі суперникові.
Нагадаємо, 4 жовтня в Греції відбулися позачергові вибори в парламент. Караманліс повинен був управляти країною ще два роки, однак на початку вересня він оголосив про дострокові вибори. За його словами, йому потрібний новий чотирирічний термін для того, щоб вирішити економічні проблеми Греції. Однак під час його прем'єрства уряд пережив низку корупційних скандалів.
Супротивники Караманліса говорять, що йому не вдалося навести порядок у владних структурах Греції і модернізувати країну.
Супротивник діючого прем'єра Папандреу обіцяє створити "зелену" економіку і закликати міжнародних фахівців, які допоможуть Греції вирішити її проблеми.
Опитування на виході з виборчих дільниць дають підстави вважати, що ПАСОК, очолюване Папандреу, одержить від 41% до 44% голосів виборців, а партія "Нова демократія" К.Караманліса набере від 34,3% до 37,3% голосів.
Таким чином, соціалісти можуть розраховувати на 151 місце в 300-місцевому грецькому парламенті та одержать право сформувати уряд країни.
Імовірний майбутній прем'єр Греції Папандреу народився в 1952 р. у сім'ї видних грецьких політиків. Його дід і батько очолювали уряд країни, займали відповідальні посади. Його батько Андреас Папандреу - засновник ПАСОК.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас