МВФ вивчає можливість введення глобального податку на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вивчає можливість введення глобального податку на банки

Казна та Політика
524
Міжнародний валютний фонд вивчає можливість введення глобального податку на фінансові інститути з метою створення антикризового страхового фонду, пише The Wall Street Journal.
Поки не вирішено питання ні про розмір, ні про напрямки використання можливого фонду, але сама ідея глобального податку обговорювалася на нещодавньому саміті "групи двадцяти" в Пітсбургу, відзначає газета.
В комюніке зустрічі сказано, що до весни МВФ повинен доповісти, яким чином фінансовий сектор міг би зробити "справедливий і значний внесок" з метою компенсації витрат держав на порятунок банківської системи в період кризи.
В одній з останніх доповідей Фонду обговорюється можливість "пре-фінансування фонду порятунку" для великих фінансових інститутів, краху яких держава не може допустити.
Заступник директора-розпорядника МВФ Джон Ліпскі порівняв цю ідею зі схемою роботи системи страхування банківських депозитів.
"Тепер ми можемо подивитися ширше на всю фінансову систему і поставити питання: як повинні розподілятися потенційні витрати на пом'якшення наслідків?" - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас