Обама витратив близько 1 млн дол. платників податків на безрезультатну поїздку до Копенгагена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама витратив близько 1 млн дол. платників податків на безрезультатну поїздку до Копенгагена

Казна та Політика
439
Президент США Барак Обама міг витратити близько 1 млн дол. платників податків на безрезультатну поїздку до Копенгагена на сесію МОК, підрахувало агентство Associated Press.
Згідно з дослідженням конгресу США від 2006 р., вартість однієї години польоту на президентському літаку Air Force One ("Борт номер один") складає 56 тис. 518 дол. В той же час Пентагон нещодавно повідомляв, що година польоту на величезному Boeing, "налаштованому" під президента США, обходиться казні в 100 тис. 219 дол. З наведених цифр виходить, що 14-годинний переліт Б.Обами з Вашингтона до Копенгагена і назад коштував від 790 тис. дол. до 1,4 млн дол. Проте до цього потрібно приплюсувати ще й витрати на забезпечення безпеки президента під час поїздки, а також вартість поїздки до Копенгагена першої леді Мішель Обами та інших чиновників, які літали на сесію МОК коштом держави.
Хоча Б.Обама не зміг виграти для Чикаго Олімпійські ігри 2016 р., все ж його поїздка в Данію виявилася недаремною, відзначає агентство. У Копенгагені глава Білого дому зустрівся з командувачем американськими військами в Афганістані Стенлі Маккрісталом, який спеціально для цього прибув із Лондона.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас