Тимошенко: Ціни на газ для населення до кінця року не збільшуватимуться, "не дивлячись на жодні обставини" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Ціни на газ для населення до кінця року не збільшуватимуться, "не дивлячись на жодні обставини"

Енергетика
261
Ціни на газ для населення до кінця року не збільшуватимуться, "не дивлячись на жодні обставини". Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час візиту в Івано-Франківську область.
Відповідаючи на запитання про шляхи погашення заборгованості ТКЕ за газ, прем"єр зазначила, що це питання органів місцевого самоврядування. Також вона додала, що завдання уряду не збільшувати ціни на газ для ТКЕ, "а далі вони зобов"язані розраховуватися".
Ю.Тимошенко також нагадала, що уряд запропонував модель розрахунків за газ через Ощадбанк. "Але цю модель Нацбанк зупинив свідомо", - сказала Ю.Тимошенко. Вона також додала, що 5 жовтня під час селекторної наради питання розрахунків за газ буде одним з предметів обговорення.
Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, визначати вартість комунальних послуг є правом місцевих органів самоврядування, і якщо ці ціни не покривають собівартість надання таких послуг, місцеві органи влади зобов'язані компенсувати різницю між вартістю газу і вартістю комунальних послуг, який споживає ТКЕ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас