Названо "ідеальний російський курорт", де москвичі хотіли б мати своє помешкання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо "ідеальний російський курорт", де москвичі хотіли б мати своє помешкання

Нерухомість
7350
Російський Національний інститут сприяння стійкому розвитку і підвищенню якості життя провів дослідження й виявив характеристики ідеального відпочинку, а також відповідність популярних російських літніх курортів цим характеристикам. Окрім цього, визначалася привабливість курортів з огляду на придбання нерухомості. Опитування проводилося серед 300 мешканців Москви віком від 25 до 50 років з доходом на одного члена сім'ї понад 70 тисяч руб.
В процесі дослідження респонденти мали проставити бали характеристикам "ідеального" курорту за ступенем значущості від 1 до 10. Далі респондентам пропонувалося проставити бали російським курортам на ступінь відповідності ідеальним характеристикам.
За результатами опитування за всіма характеристиками лідирує курортне місто Сочі. Сочі має повну відповідність ідеальним уявленням про курорт за такими характеристиками: наявність сучасної розважальної інфраструктури, благополучне соціальне оточення, міжнародна популярність місця, тривалість туристичного сезону, наявність пам'яток, наявність маршрутів для шопінгу. Анапа відповідає ідеальним уявленням про благополучне соціальне оточення, а Адлер - про транспортну доступність.
Рейтинг популярних курортів Росії, розрахований на основі коефіцієнта відповідності уявленням про ідеальний курорт:
1 Сочі
2 Анапа
3 Адлер
4 Новоросійськ
5 Туапсе
6 Геленджик
Найбільша кількість респондентів (52%) хотіли б придбати житло в Сочі, майже третина (27%) - в Анапі, 14% - в Адлері, найменшою популярністю користуються Новоросійськ (3%), Геленджик (2%) і Туапсе (2%). Таке розмежування вподобань відповідає виявленим коефіцієнтам відповідності уявленням про ідеальний курорт.
Найбільшою популярністю користується житло бізнес-класу (40%), третина віддає перевагу економ-класу (37%) і чверть всіх опитаних вибрала елітне житло (23%).
Приблизно порівну розподілилися вподобання за типом житла: у висотному будинку готові придбати житло (56%), в котеджах (44%). При цьому більшість опитаних (68%) віддають перевагу первинному житлу і лише третина (32%) - вторинному.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас