Путін вимагає від Renault грошей для "АвтоВАЗу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін вимагає від Renault грошей для "АвтоВАЗу"

Казна та Політика
388
Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін на засіданні президії уряду розпорядився почати переговори з іноземними учасниками "АвтоВАЗу" Renault і Nissan про технологічне оновлення російського автогіганта. За словами Путіна, російський уряд вже виділив "АвтоВАЗу" перший транш у розмірі 25 мільярдів рублів, при тому що частка Renault (25 відсотків) у загальному пакеті акцій заводу не змінилася. "Треба вести переговори: або вони братимуть участь у фінансуванні підприємства, або ми повинні будемо домовлятися про співвідношення часток", - заявив глава російського уряду.
За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, акцент у заяві російського прем'єра був зроблений не на конкретній сумі, яку повинен виділити французький концерн. Частка компанії, що зазнає труднощів, має турбувати всіх акціонерів, - підкреслив Пєсков, не уточнивши при цьому, як саме Renault і Nissan, що перехресно беруть участь в акціонерному капіталі "АвтоВАЗу", можуть допомогти російській компанії.
Прес-секретар московського представництва Renault Ольга Сергєєва заявила, що компанії відомо про заяву Путіна, проте коментарів її представники не дають.
Перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов повідомив, що зустрічі із представниками Renault і Nissan відбудуться 5 жовтня, а наступного дня, 6 жовтня, уряд Росії розгляне питання реформування "АвтовВАЗу". На думку директора компанії A.G Capital Олександра Агібалова, ультиматум Путіна - це заклик до стратегічного партнера "АвтовВАЗу" підтримати його технологічно, тоді як держава підтримує його грошима. Про це Агібалов сказав агентству Reuters.
Експерти вважають, що Renault може передати в статутний капітал російського виробника свою платформу "B0" (Logan) і ліцензію на виробництво двигуна 1,4 і 1,6 літра і трансмісії, які "АвтоВАЗ" планує купувати у свого французького партнера. За ці ліцензії загальною вартістю 220 мільйонів євро залишилося заплатити 165 мільйонів євро. На їх покупку в червні цього року було підписано кредитну угоду з французьким банком Societe Generale про надання семирічного кредиту в розмірі 171,5 мільйонів євро зі ставкою 5,75%.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас