У 2009 р. європейські банки можуть втратити 400 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 р. європейські банки можуть втратити 400 млрд євро

Казна та Політика
327
Європейські банки можуть зіткнутися з втратами у розмірі 400 млрд євро в поточному році. Такі результати показали стрес-тести фінансових організацій Європи, повідомили представники Євросоюзу.
Вони відзначили, що аналогічні показники можуть бути зафіксовані і в 2010 р., якщо економічна ситуація продовжить погіршуватися, передає Associated Press.
В той же час вони уточнили, що жоден банк, згідно з дослідженнями, не збанкрутує, оскільки капітал банків перевищує необхідний мінімум, встановлений світовими банківськими стандартами.
Представники банківського сектора ЄС висловили думку, що здатність системи швидко відновлюватися відображає високі фінансові показники останніх місяців, а також підтримку банків з боку урядів. Які банки піддалися стрес-тестам, не уточнюється.
Економісти відзначають, що економіка єврозони виходить з рецесії завдяки пожвавленню світової економіки та урядовим стимулам. Правда, незважаючи на оптимістичну статистику, експерти закликають зберігати обережність. За їх словами, ще продовжує рости дефіцит бюджетів і збільшується безробіття.
Також не встигла повністю відновитися від кризи банківська система ЄС: банки в багатьох державах все ще знаходяться в жалюгідному стані і цілком залежать від держпідтримки, констатують експерти.
Правда, деякі економісти говорять, що стабільне зростання єврозони почнеться не раніше середини 2010 р. Економіці до цих пір заважає високий рівень безробіття.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас