Мер Балаклеї отримав 10 років ув'язнення за хабарництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Балаклеї отримав 10 років ув'язнення за хабарництво

Кримінал
2333
Мера міста Балаклея Олександра Кияниченка засуджено до 10 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна.
Таке рішення сьогодні оголосив Апеляційний суд Харківської області, передає кореспондент РБК-Україна.
Кияниченка було засуджено за статтею про хабарництво в особливо великих розмірах.
Мера Балаклеї було затримано під час отримання 900 тис. грн наприкінці січня 2009 року. Це була лише половина суми, яку Кияниченко вимагав у місцевого підприємця за виділення земельних ділянок під будівництво житлового будинку і ведення сільського господарства.
Всього міський голова за послуги з оформлення документів просив 1,7 млн грн. За даними слідства - 250 дол. за сотку землі.
На останньому слуханні справи Кияниченко визнав себе винним у шахрайстві і попросив суд врахувати, що у нього раніше не було судимостей, у нього є неповнолітні діти та стара мати, він просив призначити йому умовне покарання.
Рішення суду може бути оскаржено у Верховному суді протягом місяця.
Чи буде сторона захисту подавати апеляцію - невідомо. Адвокат Кияниченка від коментарів відмовився.
Відзначимо, що затримання чиновників при отриманні хабара за вирішення земельних питань не є рідкісними. Так, 13 серпня ц.р. працівники ГУБОЗ МВС України та УБОЗ УМВС в Черкаській області затримали заступника голови однієї з районних державних адміністрацій Черкаської обл. під час отримання хабара. Посадовець, який був головою комісії з питань виділення земельних ділянок, вимагав та отримав від підприємця хабар у сумі 10 тис. дол. за видачу розпорядження про надання дозволу на збір матеріалів попереднього погодження на виділення земельної ділянки площею 1 га у межах районної ради. Відносно підозрюваного прокуратурою Черкаської області була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України.
В цілому правоохоронні органи України за 8 міс. 2009 р. направили до суду 4 тис. 434 адміністративні протоколи за корупційні діяння. За рішеннями судів до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу було притягнуто 3093 корупціонери. Водночас із цієї кількості лише близько 2,5% корупціонерів було звільнено із займаних посад. Працівники міліції в 2009 р. порушили 1959 кримінальних справ за фактами хабарництва, з яких 1391 вже направлено до суду. За хабарництво на лаву підсудних потрапили 755 посадовців. Зокрема, викрито 446 фактів, де сума хабара перевищувала 10 тис. грн, у 229 випадках зловмисники отримали незаконну винагороду у сумі понад 30 тис. грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас