Луценко: Допити в рамках розслідування справи про зловживання в керівництві НБУ під час рефінансування банків тривають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: Допити в рамках розслідування справи про зловживання в керівництві НБУ під час рефінансування банків тривають

Кримінал
505
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що слідство проводить допити в рамках розслідування кримінальної справи за фактами зловживання з боку посадових осіб Національного банку України (НБУ) під час рефінансування банків.
"Справа просувається. Слідчі допитують людей, вони справно приходять на допити", - сказав міністр на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
При цьому Луценко закликав штучно не здіймати ажіотажу навколо цієї справи.
Як повідомлялося, 19 серпня глава МВС заявив, що в процесі рефінансування НБУ комерційних банків у 2008 році сталося "цинічне розкрадання" цих коштів. Зокрема, за його словами, порушено кримінальні справи за фактами незаконних дій керівництва банку "Надра" при видачі в 2008 році юридичним особам кредитів. Також міністр заявив, що Управління по боротьбі з організованою злочинністю столичної міліції проводить дослідче розслідування за фактами фінансових зловживань на суму 2 млрд грн. в Родовід Банку.
На початку вересня Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальних справ відносно вищих посадових осіб НБУ. За словами міністра, "МВС має оперативну інформацію про деякі оборудки керівництва НБУ". Проводиться перевірка цієї інформації. Зокрема, на допит викликали першого заступника глави НБУ Анатолія Шаповалова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас