S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Москви на рівні BBB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Москви на рівні BBB

130
Рейтингова служба Standard & Poor’s (S&P) підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг міста Москви на рівні ВВВ. Прогноз по рейтингу - "негативний", повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі S&P.
Рейтинг Москви відображає положення цього міста, що є економічним, адміністративним і фінансовим центром Росії (РФ: рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті ВВВ/негативний/А-3; рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті ВВВ+/негативний/А-2; рейтинг за національною шкалою ruAAА), а також його диверсифіковану економіку з добре розвиненим сектором послуг і високий рівень добробуту, що набагато перевищує середній по Росії. Іншими позитивними чинниками є низький в даний час рівень витрат на обслуговування боргу (до 2015 року вони не перевищать 7% загальних витрат бюджету), зважений підхід до управління боргом і високі, хоч вони й знизилися останнім часом, показники поточного балансу бюджету.
Стримуючий вплив на рівень рейтингу чинять ослаблення дуже гарних у минулому фінансових показників і показників боргового навантаження внаслідок економічного спаду, низька передбачуваність і гнучкість бюджетної політики, початковий рівень практики довгострокового планування і підвищення рівня умовних зобов'язань.
Standard & Poor’s також відзначає, що бюджетна політика Москви недостатньо передбачена зважаючи на все ще слабке інституційне середовище, початковий рівень практики довгострокового планування і залежності міста від нестабільних, регульованих федеральним законодавством податкових надходжень. Крім того, місто піддається ризикам, пов'язаним зі змінами в системі регулювання енергетичного сектора і коливаннями світових цін на енергоносії. Фінансова політика міста залишається короткостроковою і недостатньо передбачуваною, особливо в питанні інвестицій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас