Гейтнер: Сильний долар "дуже важливий" для Сполучених Штатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Сильний долар "дуже важливий" для Сполучених Штатів

Валюта
1300
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер заявив, що сильний долар був дуже важливим для Сполучених Штатів. Тепер решту світу необхідно переконати в тому, що американці будуть більш ощадливими в майбутньому, повідомляє Reuters.
"Сильний долар дуже важливий для нашої країни, і необхідно, щоб люди визнали це. Це передбачає особливу відповідальність для США, і важливо, щоб не тільки американці, але й увесь світ зрозумів, що ми будемо жити відповідно до наших можливостей", - відзначив Гейтнер на медіа-форумі у Вашингтоні напередодні свого від'їзду в Стамбул на зустріч міністрів фінансів G-7.
На форумі також було піднято питання про те, чи готовий світ і далі фінансувати величезні американські борги, чи ж держави почнуть шукати альтернативні резервні валюти. У зв'язку із цим Гейтнер сказав, що ФРС продовжить контролювати інфляцію на низькому рівні, а мінфін буде працювати над фіскальною політикою, основною метою якої є повернення країни до життя відповідно до коштів.
Цього року дефіцит бюджету США оцінюється в рекордну суму на рівні близько $1,8 трлн., а в наступному ця цифра може скласти $1,4 трлн., згідно з даними Конгресу США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас