Індекси США впали в четвер на максимум за 3 місяці на слабких статданих, ф'ючерси знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США впали в четвер на максимум за 3 місяці на слабких статданих, ф'ючерси знижуються

Фондовий ринок
108
Американські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у четвер найшвидшими за останні три місяці темпами, падіння було обумовлено поганими даними про стан ринку праці й слабкого рівня виробничої активності в США, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів на фондові індекси вранці в п'ятницю демонструють зниження: грудневі контракти на S&P 500 до 8:43 втратили 0,23%, на Dow Jones до 8:36 - 0,26%.
У п'ятницю о 16:30, як очікується, міністерство праці США опублікує дані про стан ринку праці. Безробіття в США у вересні зросли до 9,8% з 9,7% місяцем раніше, прогнозують опитані агентством Bloomberg аналітики. Число робочих місць в американській економіці, за оцінками експертів, скоротилося минулого місяця на 175 тис.
У п'ятницю Goldman Sachs погіршив прогноз скорочення кількості робочих місць до 250 тис., раніше він називав імовірним зниження на 200 тис.
У четвер стало відомо, що число американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, збільшилося минулого тижня на 17 тис. - до 551 тис., за даними міністерства праці США. Згідно переглянутим даним, тижнем раніше цей показник становив 534 тис., а не 530 тис., як повідомлялося раніше. Аналітики очікували збільшення числа обігів на 5 тис. з оголошеного раніше рівня - до 535 тис.
Зростання безробіття й згортання урядових заходів стимулювання економічного росту можуть обмежити підйом американської економіки в наступному році, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ). Згідно із прогнозом МВФ, ВВП США в наступному році збільшиться на 1,5% після зниження на 2,7% цього року.
Індекс виробничої активності в США (ISM Manufacturing) у вересні зненацька знизився до 52,6 пункту в порівнянні з 52,9 пункту місяцем раніше, за даними Інституту управління поставками (ISM). Експерти очікували підвищення цього показника до 54 пунктів. Перевищення індексом позначки в 50 пунктів означає активізацію ділової активності у виробничій сфері. Падіння індексу до 50 пунктів і нижче говорить про її зниження.
Незважаючи на скорочення показника минулого місяця, ділова активність у США збільшується другий місяць поспіль. У серпні індекс ISM Manufacturing перевищив 50 пунктів вперше із січня 2008 року.
Погані статдані провокують побоювання інвесторів, що нещодавнє ралі на ринках не виправдано перспективами відновлення економіки.
"Ринок злегка випереджає економіку", - вважає головний інвестиційний директор Wilbanks, Smith & Thomas Уейн Уілбенкс. "У жовтні ми очікуємо корекції слідом за визнанням того факту, що відновлення економіки буде слабким", - додає він.
Раніше повідомлялося, що в липні-вересні індекс Standard & Poor's 500 додав майже 15%, а за два останніх квартали - 34%. Для порівняння: у першому півріччі 1975 року підвищення дорівнювало 42%. Крім того, S&P 500 закінчив "у плюсі" сьомий місяць поспіль - такого тривалого періоду підйому не було майже три роки.
Котирування паперів другого за величиною активів американського банку JPMorgan знизилися на 5,6%. Це падіння стало найдужчим із червня цього року.
Папери American Express подешевіли на 4,3%.
Акції Microsoft упали на 3,3% - найбільше падіння з липня - після того, як Goldman Sachs виключив компанію зі списку настійно рекомендованих до покупки паперів.
Ринкова вартість Comcast Corp. скоротилася на 7,2%. Акції найбільшої кабельної мережі США дешевшають через затримки в переговорах з General Electric про покупку частки в NBС Universal.
Котирування акцій DuPont, третього за величиною виробника хімікатів, упали на 4,8%.
Папери FMC Corp., що займається виробництвом літію для електромобілів, подешевіли на 8%. Падіння відбувається слідом за тим, як Credit Suisse погіршив прогноз для акцій Rockwood Holdings, найбільшого виробника хімікатів на основі металів до "нейтрально" з "вище ринку". Акції Rockwood обвалилися на 19%.
Закінчення урядової програми підтримки автопрому " cash-for-clunkers" може спровокувати різке падіння продажів нових автомобілів.
На цих звістках акції Ford Motor Co. упали на 3,3%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у четвер знизився на 203 пункту (2,09%) - до 9509,28 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився на 27,23 пункту (2,58%), склавши 1029,85 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 64,94 пункту (3,06%) - до 2057,48 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас