Члени ПФТС у листопаді розглянуть питання продажу близько 40% акцій біржі іноземному інвесторові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Члени ПФТС у листопаді розглянуть питання продажу близько 40% акцій біржі іноземному інвесторові

Фондовий ринок
230
ВАТ "Фондова біржа" ПФТС" у листопаді 2009 року планує провести чергові загальні збори членів, на яких, зокрема, розгляне пропозицію про участь у капіталі біржі іноземного інвестора, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" президент біржі Ірина Зоря.
"Збори буде проведено згідно з графіком - у четвертому кварталі, орієнтовно в листопаді. На той час ми будемо готові детально оповістити про умови участі в капіталі біржі іноземного інвестора", - сказала вона.
Зоря, зіславшись на конфіденційність оборудки, не назвала можливого покупця акцій, відзначивши, що це буде не портфельний інвестор, оскільки частка акцій, що передбачається до продажу, складе близько 40%.
Як повідомлялося, ПФТС раніше підтвердила зацікавленість в об'єднанні зусиль з українськими й міжнародними біржами і створенні з ними альянсів. ПФТС також розглядає можливість залучення додаткового капіталу для розвитку.
Вже більше року біржа ПФТС здійснює досить тісну технічну співпрацю з Московською міжбанківською валютною біржею (ММВБ).
Незадоволені роботою ПФТС провідні інвестиційні компанії України спільно з російською біржею РТС навесні цього року запустили "Українську біржу", яка перша на ринку надала можливість роботи на ринку заявок. Завдяки цьому в серпні обсяги торгівлі акціями на ній вперше перевищили обсяги торгівлі на пізніше запущеному ринку заявок ПФТС, який поки не користується такою популярністю.
Декотрі члени ПФТС також критикують біржу за те, що її учасники, фактично будучи акціонерами, змушені щоквартально фінансувати однойменну асоціацію внесками.
В цілому за підсумками дев'яти місяців 2009 року оборот на ПФТС склав 8,4 млрд грн., або 55% від всього обсягу організованого ринку країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас