У Києві знову хочуть підвищити тарифи на комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві знову хочуть підвищити тарифи на комунальні послуги

Казна та Політика
1076
Тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві хочуть підвищити з 1 січня і 1 квітня 2010 року. Такий проект рішення Київради сьогодні був представлений на першому засіданні робочої групи по тарифах.
Як повідомили в прес-службі Блоку Кличка, зокрема, передбачається підвищення тарифів у цілому на 100%. "Провладні фракції мало того, що майже в два рази незаконно підвищили тарифи, так ще й хочуть так само в два рази підвищити їх в новому році!" - заявив після засідання робочої групи депутат від фракції Блоку Кличка Олександр Клюс.
За його словами, замість того, щоб розглядати запропоновані проекти рішень двох фракцій, керівник групи, генеральний директор ВАТ АК "Київводоканал" Ярослав Філатов "сфальсифікував голосування, винісши на розгляд присутніх питання про те, щоб уникнути встановлення мораторію на тарифи, на якому наполягали опозиційні фракції".
Депутат також підкреслив, що представники відразу трьох управлінь і перший заступник мера Анатолій Голубченко так і не змогли відповісти на його запитання про те, які тарифи діють у Києві зараз.
"Жодного тарифу на комунальні послуги в Києві немає! Розпорядження в.о. голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка від 29 квітня 2009 зупинені рішенням Кабміну. А розпорядження глави КМДА Леоніда Черновецького від 31 серпня 2009 прийняті виключно на серпень-вересень 2009 року. Сьогодні - 1 жовтня!" - відзначив він.
Клюс також підкреслив, що для введення нових розпоряджень міськадміністрації по тарифах необхідно пройти всю визначену законом процедуру: провести громадські слухання по кожному будинку окремо, визначити виконавців житлово-комунальних послуг, розробити тарифи для кожного будинку окремо й отримати з Державної інспекції з контролю над цінами Києва їх узгодження.
"Якщо суд за позовом Віталія Кличка визнає тарифи незаконними, то за ці переплачені суми по платіжках мера люди можуть ще три місяці отримувати послуги, не плативши жодної копійки комунальникам. А що в цей час робити самим комунальним підприємствам? Якщо депутати і члени робочої групи по тарифах замість підготовки нового проекту рішення з урахуванням позицій фракції Блоку Кличка і БЮТ займатимуться виправданням підвищення тарифів, комунальне господарство Києва чекає фінансовий колапс", - додав він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас