Бики буцалися непевно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бики буцалися непевно

Фондовий ринок
239
За підсумками середи українські фондові площадки показали змішану динаміку
Індекс Української біржі знизився на 1,7% - до 1366,92 пункту, індекс фондової біржі ПФТС виріс на 0,96% - 553,29 пункту.
Як розповів брокер інвестиційної компанії Concorde Capital Анастасія Назаренко, відкриття торговельної сесії пройшло на зеленій території, потім індикатори пішли в мінус, хвилеподібний рух зберігався протягом всієї сесії. Котирування українських акцій також демонстрували змішану динаміку. "Локальна корекція індексів логічна, площадки були перегріті попередніми торговельними сесіями із сильним ростом індексів й обсягів торгів,- відзначила вона.- Українські фондові індикатори за тиждень зросли в середньому на 10%, обсяги торгів також щодня збільшувалися, напруженість ринку очевидна". "Український ринок рухався в руслі глобальних ринків, на яких ведмеді були сильнішим за биків,- уточнює Сергій Пилипенко, інвестиційний консультант ІК Dragon Capital.- Головними новинами дня, за яких стежили інвестори всіх світових площадок, стала макроекономічна статистика зі США. Зниження чиказького індексу ділової активності до 46,1 пункту (очікувалося зростання до 52 пунктів), а також збільшення запасів нафти вище очікувань аналітиків змусили американські індекси рухатися в червону зону. Остаточні дані з ВВП США за другий квартал хоч і виявилися кращими за попередні (зниження склало 0,7% проти 1% раніше), не змогли внести позитив у настрої інвесторів".
В середині дня індекси пішли на виправлення на тлі росту європейських площадок через гарну статистику. Дані індексу Gf із споживчої довіри у Великобританії й рівень безробіття в Німеччині у вересні перевершили очікування аналітиків. Потішили глобальні ринки й результати перегляду даних ВВП США в другому кварталі, зниження оцінили в 0,7% замість прогнозованих 1,2%. Але ці новини не змогли перешкоджати природній корекції індексів.
Трейдери Української біржі фіксували прибуток з акцій металургів та енергогенераторів, що, влане, логічно, тому що папери цих підприємств росли більше за інших за останні дні. За підсумками торгів багато емітентів зафіксували істотне зниження вартості: "Азовсталь" (-5,58%), ЄНЗ (-7,82%), "Центренерго" (-8,68%), "Донбасенерго" (-17,33%). Підтримку ринку зробили папери банківського сектора, а саме Укрсоцбанку, акції якого зросли на 3,27%. Також за підсумками сесії подорожчали "Мотор Січ" (+3,31%), "Укрнафта" (+2,66%) і "Укртелеком" (+0,29%). "Стірол" продовжує втрачати позиції (-11,54%) у зв'язку з відмовою комісії ФДМ про продаж ОПЗ.
"Корекція на світових площадках може вплинути й на український ринок, що призведе до продовження продажів, однак бичачі настрої будуть присутні в окремих позиціях",- вважає Сергій Пилипенко.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас