Індекси в Азії падають у четвер через стурбованість повільним відновленням економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії падають у четвер через стурбованість повільним відновленням економіки

Фондовий ринок
62
Азіатські фондові індекси знижуються в четвер, тому що інвестори стурбовані тим, що відновлення економіки може сповільнитися, повідомило агентство Bloomberg.
Дані опитування Танкан, проведеного Банком Японії, показали, що компанії планують збільшити скорочення інвестицій.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) MSCI Asia Pacific, який враховує зміни котирувань на фондових площадках 14 країн регіону, знизився на 2,5% з відкриття торгів - до 116,72 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 упав на 1,6%, південнокорейський Kospi - на 2,4%. Біржі Китаю й Гонконгу закриті в четвер, тому що в період з 1 по 8 жовтня в країні святкується 60-річчя від дня проголошення Китайської Народної Республіки.
Рівень упевненості серед великих японських виробничих компаній, відповідно до щоквартального опитування Танкан, виріс у вересні до мінус 33 пунктів з мінус 48 пунктів у червні й рекордно низьких мінус 53 пунктів у березні.
Однак японські корпорації, за даними опитування, планують скоротити цього року інвестиції на 10,8% (три місяці назад вони очікували 9,4%). Вони також прогнозують падіння прибутку на 22% у цьому фінансовому році.
"Дані виглядають змішаними, - відзначив Роб Паттерсон з Argo Investments Ltd. - Ралі було дуже сильним, можливо - занадто сильним. Нам потрібно більше свідоцтв економічного відновлення, доказом якого може стати квартальна звітність, яка очікується,".
Курс цінних паперів найбільшого японського виробника роботів Fanuc Ltd. упав на 2,5% через побоювання, що компанії скоротять інвестиції цього року. Конкуруюча з ним Kawasaki Heavy Industries втратила 3,1% капіталізації.
Ціна акцій південнокорейського автоконцерну Hyundai Motor Co. обвалилася на 7,2% через побоювання погіршення прибутку від експорту після росту курсу південнокорейської вони до долара.
Негативним фактором для азіатських промислових компаній став індекс виробничої активності в Чикаго, що зменшився у вересні до 46,1 пункту з 50 пунктів місяцем раніше. Перевищення індексом позначки в 50 пунктів означає активізацію ділової активності у виробничій сфері, падіння нижче цього рівня говорить про її зниження.
Ринкова вартість Advantest Corp., провідного світового виробника обладнання для тестування чипів пам'яті, упала на 5,4% після того, як банк Credit Suisse знизив рейтинг його акцій з "нейтрального" до "нижче ринку".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас