Уряд з 1 жовтня буде вимагати реєстрації податкових накладних в Загальному реєстрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд з 1 жовтня буде вимагати реєстрації податкових накладних в Загальному реєстрі

Казна та Політика
957
Кабінет міністрів уже з 1 жовтня буде вимагати від платників податку на додану вартість (ПДВ) реєстрації податкових накладних у Загальному реєстрі податкових накладних, який буде вести Державна податкова адміністрація, заявляє народний депутат Віталій Хомутинник.
В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" депутат, що очолює підкомітет з питань контролю та законодавчого забезпечення діяльності податкових органів комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, уточнив, що поки реєстрацію повинні будуть проходити податкові накладні на суму ПДВ понад 1 млн грн.
За його словами, у прийнятому 23 вересня розпорядженні "Питання Загального реєстру податкових накладних" Кабмін визначив, що податкова накладна передається покупцеві і, отже, може слугувати підставою для формування податкового кредиту тільки після такої реєстрації.
Таким чином, підкреслив Хомутинник, уряд знову перевищує свої повноваження в сфері податкового регулювання.
Він додав, що згідно з розпорядженням з 1 січня будуть підлягати реєстрації податкові накладні із сумою ПДВ понад 500 тис. грн, а з 1 квітня 2010 року - на суму ПДВ понад 100 тис. грн.
На думку Хомутинника, ідея створення Загального реєстру має право на обговорення, і навіть могла б бути реалізована в якійсь формі, але тільки шляхом внесення змін у закон про ПДВ.
"Кабмін повинен був подати у Верховну Раду відповідний законопроект. У комітеті ми б його могли оперативно обговорити. І можна не сумніватися, що раціональні пропозиції одержали б підтримку. Замість цього Кабмін вкотре всупереч Конституції і чинному законодавству вторгається в сферу компетенції Верховної Ради", - заявив В.Хомутинник.
"Закон не делегує Кабміну право встановлювати якісь обмеження на відбиття податкових накладних у податковому обліку", - додав народний депутат.
На його думку, нинішні дії уряду приведуть до конфліктів із суб'єктами господарювання, можливих судових розглядів і, в остаточному підсумку, до скасування незаконного розпорядження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас