У вересні безробіття в Німеччині знизилось більше, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні безробіття в Німеччині знизилось більше, ніж очікувалось

Казна та Політика
146
Рівень безробіття в Німеччині у вересні помітно знизився - на 125 тисяч людей. Експерти пояснюють це не стільки переломом у тенденції розвитку ринку праці, скільки сезонним пожвавленням.
Число німецьких безробітних скоротилося у вересні в порівнянні з попереднім місяцем на 125 тисяч і склало 3,35 мільйона людей. Таким чином, рівень безробіття за один місяць знизився на 0,3 процентного пункту до 8 відсотків. Такі дані наводить Федеральне агентство праці у своєму звіті, представленому в Нюрнбергу в середу, 30 вересня.
Голова відомства Франк-Юрген Вайзе не бачить у нинішньому падінні безробіття тенденції, позитивні цифри він пояснив сезонним осіннім пожвавленням на ринку праці. "У цілому, на ринку як і раніше відчуваються наслідки економічної кризи", - сказав він. У порівнянні з вереснем 2008 року число безробітних збільшилося на 266 тисяч людей.
Тим часом деякі економісти, опитані агентством Reuters, заявили, що показники безробіття за вересень виявилися набагато кращими, ніж очікувалося раніше.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас