Газпром називає розвиток потужностей на Сході пріоритетним напрямом діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром називає розвиток потужностей на Сході пріоритетним напрямом діяльності

Енергетика
194
ВАТ "Газпром" вважає створення і розвиток газовидобувних, газотранспортних, газопереробних і газохімічних виробничих потужностей в регіонах Східного Сибіру і Далекого Сходу "пріоритетним напрямом діяльності" компанії.
За підсумками засідання ради директорів, що відбулося сьогодні, правлінню компанії було доручено організувати розробку Комплексного плану заходів щодо розвитку газовидобувних, газотранспортних, газопереробних і газохімічних виробничих потужностей в регіонах Східного Сибіру і Далекого Сходу, який буде представлений на розгляд Ради директорів у IV кварталі 2009 року.
У вересні 2007 року наказом Міністерства промисловості та енергетики РФ затверджена державна "Програма створення в Східному Сибіру і на Далекому Сході єдиної системи видобутку, транспортування газу і газопостачання з урахуванням можливого експорту газу на ринки Китаю та інших країн АТР" (Східна газова програма). "Газпром" призначений Урядом РФ координатором діяльності з реалізації цієї програми.
В рамках реалізації Східної газової програми "Газпром" з урахуванням Стратегії опрацьовує концептуальні пропозиції щодо створення в Східному Сибіру і на Далекому Сході переробних потужностей. Зокрема, на сьогоднішній день розглядається можливість створення газопереробного заводу (ГПЗ) і газохімічного комплексу (ГХК) в Красноярському краї на базі Собінсько-Пайгинського нафтогазоконденсатного родовища, ГПЗ і ГХК в Іркутській області на базі Чиканського газоконденсатного родовища, ГПЗ і ГХК в Республіці Саха (Якутія), заводу СПГ і ГХК в Приморському краї на базі Чаяндинського нафтогазоконденсатного родовища, ГПЗ в Хабаровському краї для переробки частини природного газу, який видобуватиметься в рамках перспективних проектів з освоєння родовищ шельфу о. Сахалін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас