ДПА в Івано-Франківській обл. порушила справу проти співробітників ДПІ за фактом зловживання службовим становищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПА в Івано-Франківській обл. порушила справу проти співробітників ДПІ за фактом зловживання службовим становищем

Казна та Політика
264
Працівники відділу боротьби з корупцією в органах податкової служби ДПА в Івано-Франківській обл. виявили факти зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної податкової інспекції в Івано-Франківську.
Про це повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.
Співробітники ДПІ в Івано-Франківську протягом поточного року проводили планові перевірки місцевого закритого акціонерного товариства і приватного підприємства.
За результатами перевірок установлені факти їх взаємин із третім суб'єктом господарської діяльності, який не подає за місцем реєстрації звітність щодо податку на додану вартість, не знаходиться за зареєстрованою адресою (тобто має ознаки фіктивності) і шляхом підписки податкових накладних штучно формує податковий кредит підприємствам Івано-Франківської обл.
Посадові особи, зловживаючи службовим становищем, під час оформлення результатів планових перевірок суб'єктів господарської діяльності не виявили факти формування податкового кредиту шляхом взаємин з фіктивним підприємством - "податковою ямою", не нарахували відповідні фінансові санкції і не вжили заходів щодо передачі матеріалів перевірок у підрозділи податкової міліції.
У результаті неправомірних дій податківців ЗАТ не оплатило в державний бюджет близько 330 тис. грн, а приватне підприємство - близько 430 тис. грн.
Матеріали працівників відділу боротьби з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Івано-Франківській обл. стали основою для порушення міською прокуратурою двох кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч.2 в., 364 Кримінального кодексу України за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ДПІ в Івано-Франківську.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас