ОЕСР: Банк Японії мусить зберегти нинішню процентну ставку до подолання дефляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР: Банк Японії мусить зберегти нинішню процентну ставку до подолання дефляції

Валюта
153
ОЕСР рекомендує Банку Японії підтримувати близьку до нуля процентну ставку, доки країна не подолає дефляцію. ОЕСР також попереджає, що падіння цін може продовжитися й зашкодити економічному підйому Японії, повідомляє Reuters.
"Ми вважаємо, що Банку Японії слід зберегти політику близької до нуля процентної ставки, доки інфляція залишається в мінусі. Будь-яке підвищення ставки призведе до загострення дефляції", - йдеться в доповіді старшого економіста Організації економічного співробітництва і розвитку Рендалла Джонса.
На думку економіста, дефляція несе негативні наслідки, знижуючи прибутки корпорацій та обмежує грошово-кредитну політику держави в певних ситуаціях. Банк Японії зберіг ставку на рівні 0,1% після того, як два рази скорочував її в кінці 2008 року. Інвестори чекають, що ЦБ цієї країни збереже ставку на нинішньому рівні принаймні до 2011 року.
Основі ціни на споживчі товари в Японії впали в серпні цього року на 2,4%, що підсилило занепокоєння з приводу затягування дефляційних процесів на довший термін. ОЕСР очікує, що основні споживчі ціни, виключаючи ціни на продовольство і енергоресурси, знизяться в Японії цього року в середньому на 0,6%. У 2010 році очікується їх падіння на 1,3%, а прогноз ОЕСР на 2011 рік ще не опублікований.
Що стосується обговорення, що почалося в світі, як і коли припинити надзвичайну підтримку національних економік, то ОЕСР радить "бути обережними при виході з надзвичайних заходів". Проте частина програм держпідтримки економіки може бути припинена після початку твердого відновлення, вважають експерти організації.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас