"Укравтодор" веде переговори з ЄБРР і ЄІБ про фінансування реконструкції під'їзних доріг до Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" веде переговори з ЄБРР і ЄІБ про фінансування реконструкції під'їзних доріг до Києва

Кредит&Депозит
145
Державна служба автомобільних доріг "Укравтодор" веде переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про фінансування реконструкції під'їзних доріг до Києва.
Про це повідомив журналістам глава "Укравтодору" Вадим Гуржос.
"За попередніми даними, ми отримали підтвердження, що вони розглянуть це питання і зможуть нас профінансувати", - сказав Гуржос.
Також він додав, що "Укравтодор" веде переговори з групою фінансових установ про залучення інвестицій під держгарантії, які передбачені в державному бюджеті.
"Ринок починає рухатися, і зараз найприємніше, що українські банки також ведуть з нами переговори про фінансування під держгарантії. Особливо ті банки, які отримали рефінансування від НБУ", - відзначив глава "Укравтодору".
Зараз у компанії залишаються невикористаними 2,3 млрд. гривень держгарантій.
Як повідомляло агентство, в травні "Укравтодор" заявив про намір реконструювати під'їзні автомобільні дороги до Києва в радіусі 50 км від столиці.
За даними "Укравтодору", фінансувати проект "Поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до міста Києва" планується на кошти спеціального фонду державного бюджету (23%) і на залучені кредити Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку (77%).
Розпочати даний проект планується цього року, тривалість ремонтно-будівельних робіт складатиме 30 місяців, їх вартість - 1 071,6 млн. євро.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас