Ринок акцій підстрибнув і завис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій підстрибнув і завис

Фондовий ринок
273
Український ринок акцій у вівторок продемонстрував зротсання на хвилі оптимізму вітчизняних інвесторів, які виявили інтерес до всього спектру паперів, що торгувалися.
День ознаменувався рекордним ростом українських торговельних майданчиків, найбільшим із травня цього року: за підсумками дня індекс " Української біржі" виріс на 6,72%, до 1390,44 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 4,1%, до 548,04 пункту.
На думку трейдера інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадима Хоменко, упевненості інвесторам додала гривня, яка зміцнилася на 15 коп., але об'єктивними причинами буму є фундаментальна недооцінка українських активів і позитив на зовнішніх ринках. "Коли російський РТС стрімко ріс у серпні, інвестори побоювалися купувати українські акції через валютні ризики. Зараз же, коли курс гривні стабілізувався, а акції українських емітентів як і раніше фундаментально недооцінені, портфельні інвестори виявили зацікавденість до покупок",- уточнив він.
Лідерами росту й обсягів торгів у вівторок виступили компанії металургійної галузі: "Азовсталь" і Єнакіївський метзавод, що додали 11,36% і 17,50% відповідно, з обсягом торгів в 8 млн. грн. для кожного паперу. "Практично всі акції на УБ закрилися в значному плюсі, дворазове зростання показали "Райффайзен Банк Аваль", "Центренерго", банк "Форум", Укрсоцбанк. "Упали тільки Крюківський вагонобудівний завод і концерн "Стірол", причому останній упав на новинах про приватизацію ОПЗ",- відзначає Хоменко. Нагадаємо, що тендер на покупку 99,5% акцій пройшов успішно, але легітимність результатів не була визнана. На ринку котирувань ПФТС укладено 68 угод на суму 5,2 млн. грн. На ринку заявок ПФТС - 98 угод на суму 5,1 млн. грн.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас