"Нафтогаз України" не підтвердив інформацію про виплату доходу з єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" не підтвердив інформацію про виплату доходу з єврооблігацій

Енергетика
532
Компанія "Нафтогаз України" не підтвердила інформацію про її намір виплатити сьогодні, 30 вересня, дохід з єврооблігацій, озвучену раніше міністром палива і енергетики Юрієм Проданом.
"Позиція міністра не співпадає з позицією української делегації на чолі з виконуючим обов'язки міністра фінансів Ігорем Уманським і головою правління "Нафтогазу України" Олегом Дубиною, яка сьогодні веде переговори з реструктуризації облігацій компанії в Лондоні", - повідомили РБК-України в прес-центрі "Нафтогазу".
Сьогодні, троши раніше, міністр палива і енергетики Продан повідомив журналістів перед засіданням уряду, що "Нафтогаз України" 30 вересня виплатить купонний дохід з п'ятирічних єврооблігацій 2004 р.
Також сьогодні Люксембурзька фондова біржа виключила з котирувального списку п'ятирічні євробонди компанії НАК "Нафтогаз України" на 500 млн дол., термін погашення яких наступає сьогодні. Раніше, 24 вересня ц.р. Люксембурзька фондова біржа припинила торги цими євробондами у зв'язку з допущеним компанією порушенням правил біржі. Які саме правила біржі були порушені, не повідомлялося.
Відзначимо, "Нафтогаз України" 30 вересня 2009 р. повинен був погасити 500 млн дол. з п'ятирічних євробондів, випущеним в 2004 р. Компанія мала намір реструктуризувати цей борг, як і інші платежі, ще на 1,1 млрд дол. Уряд України дозволив Міністерству фінансів видати державну гарантію із зобов'язань компанії у разі домовленостей з кредиторами.
Нагадаємо, "Нафтогаз України" запропонував кредиторам 24 вересня реструктуризувати борг з облігацій на 500 млн дол. на п'ять років. Цінні папери з прибутковістю 8,125% з погашенням 30 вересня 2009 р. запропоновано поміняти на нові, гарантовані державою, з терміном погашення в 2014 р. і прибутковістю 9,5%.
А 25 вересня Продан заявив, що уряд України чекає ухвалення рішення про реструктуризацію платежів утримувачами єврооблігацій "Нафтогазу України" протягом 20 днів. За його словами, всі необхідні переговори з утримувачами великих пакетів єврооблігацій "Нафтогаза" вже проведені.
Сьогодні Продан повідомив, що збори власників євробондів відбудуться до 19 жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас