США готують санкції проти компаній, що страхують постачання нафтопродуктів в Іран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готують санкції проти компаній, що страхують постачання нафтопродуктів в Іран

Енергетика
332
Сполучені Штати Америки і їх союзники, включаючи Великобританію, мають намір добитися введення санкцій відносно компаній, що забезпечують страхування Ірану, після того як минулого тижня стало відомо, що Тегеран будує другий завод зі збагачення урану, пише газета Financial Times.
Подібні заходи можуть торкнутися учасників страхового ринку Lloyd's of London, німецького перестрахувальника Munich Re і низки інших компаній, а також привести до скорочення поставок нафтопродуктів в Іран в обхід Ради безпеки ООН. Росія і Китай - постійні члени Радбезу, що мають право вето, - висловилися проти введення додаткових санкцій відносно Ірану, тому США доводиться шукати обхідні шляхи, відзначається в статті.
"Галузь страхування/перестрахування в цілому нервує, оскільки вперше її оголосили мішенню для санкцій", - відзначає партнер юридичної фірми Lovells Пітер ван Тол, що консультує страхові компанії.
США розраховують, що санкції проти страховиків допоможуть обмежити постачання нафтопродуктів в Іран, оскільки мало хто зважиться відправити настільки цінний вантаж незастрахованим. Залежність Ірану від поставок продуктів переробки нафти з-за кордону вважається найбільш уразливим місцем його економіки. Прямі заходи щодо обмеження такого імпорту, на думку західних дипломатів, не спрацьовують, тому що Китай збільшує відвантаження в Іран.
У повідомленні Lloyd's of London відзначається, що учасники ринку страхують не більше 10% поставок нафтопродуктів у Китай, і, якщо будуть введені нові санкції, Lloyd's of London забезпечить їх дотримання. Аналогічний прес-реліз опублікувала і Munich Re.
Санкції будуть спрямовані насамперед проти західних страхових компаній, вважають експерти. Китайський страховий сектор недостатньо розвинений і капіталізований, так що навряд чи нафтові компанії і судновласники будуть покладатися тільки на китайських страховиків, відзначає FT.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас