Семенюк: ФДМ і Коломойський розіграли шоу з приватизацією ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк: ФДМ і Коломойський розіграли шоу з приватизацією ОПЗ

Казна та Політика
1453
Колишня глава Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко вважає, що конкурсна комісія не мала права не визнати конкурс із продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". За її словами, "конкурсна комісія, яка пішла в дорадчу кімнату, порушила регламент роботи комісії".
Семенюк-Самсоненко також відзначила, що "це дає підставу для людей, які виграли конкурс, подати до суду", і нагадала, як в 2001 році Костянтин Жеваго придбав Луганськтепловоз за 43 млн. гривень.
"Тоді конкурсна комісія визнала конкурс недійсним. І Жеваго пішов до суду. В 2005 році, коли я прийшла у ФДМ, він поклав рішення суду, яке мене зобов'язувало продати завод за 43 млн. гривень, тому що конкурсна комісія не мала права не визнавати конкурс", - сказала Семенюк-Самсоненко.
Крім того вона відзначила, що зараз розвивається той же сценарій: "Відбулося шоу, розігране для того, щоб на цьому питання не закінчити, а завтра рішенням суду віддали цей завод тому, хто виграв. І ця дія буде зроблена таким чином, що ФДМ і держава втратять все".
Нагадаємо, учора комісія ФДМ скасувала результати конкурсу із продажу 99,5% акцій Одеського припортового заводу, згідно з якими пов'язане з бізнесменом Ігорем Коломойським ТОВ "Нортима" придбало завод за 5 млрд. гривень. Пізніше Коломойський заявив, що збирається судитися за право володіти ОПЗ.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас