Банкіри сумніваються в збереженні курсу гривні на міжбанку і прогнозують його зниження до 8,50-9,00 UAH/USD у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри сумніваються в збереженні курсу гривні на міжбанку і прогнозують його зниження до 8,50-9,00 UAH/USD у жовтні

Валюта
12671
Банкіри сумніваються в збереженні курсу гривні на міжбанку і прогнозують його зниження до 8,50-9,00 UAH/USD у жовтні.
"Це (зміцнення гривні) пов'язане з кінцем кварталу. Платежі підійшли, і юрособи, які притримували валюту, з тих або інших причин, активно почали її продавати. Кількість продавців сьогодні була більшою, ніж кількість покупців", - сказав експерт Укргазбанку Олександр Охріменко.
Він також зазначив, що в середу, 30 вересня, курс гривні на міжбанку, швидше за все, ще зміцниться, однак не уточнив, до якого рівня.
"А от у перших числах жовтня ситуація може змінитися. Перше, що ми чекаємо - звідки братимуть долари на оплату за газ: на ринку чи в НБУ. Друге - імпорту більше, ніж експорту, відповідно буде дефіцит торговельного балансу, і його треба буде чимсь покривати", - додав банкір.
При цьому він зазначив, що якщо НБУ підтримуватиме дефіцит торговельного балансу з золотовалютних резервів, то курс максимум може повернутися на 8,5 UAH/USD, якщо ж регулятор не буде цього робити, то курс гривні знизиться більш ніж до 8,50 UAH/USD.
"Подальша ситуація залежатиме від дій Нацбанку", - підкреслив Охріменко.
Експерт фінансового ринку Ерік Найман називає кілька причин зміцнення гривні на міжбанку 29 вересня.
"Причин зміцнення кілька. Кажуть, що це може бути пов'язано з тим, що був продаж доларів для внесення застав перед аукціоном із продажу ОПЗ. Варіантів може бути кілька", - сказав він.
У жовтні, за даними банкіра, можна чекати зниження курсу гривні до 8,5 UAH/USD, а може бути і більше.
"Проблеми з бюджетом і економікою поки тільки наростають. Впливатиме й ситуація з розрахунками за газ та інше. Нацбанку буде важко утримати курс на нинішніх позиціях", - зазначив Найман.
Голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук вважає, що гривня на міжбанку зміцнюється у зв'язку з покращенням ситуації з експортом сільгосппродукції, металургії і хімпродукції.
Разом із цим, на зміцнення гривні також впливає продаж валюти банками з іноземним капіталом для виконання плану капіталізації.
Банкір зазначив, що в разі збереження ситуації на ринку без змін курс гривні може зміцнитися до 8,00-8,15 UAH/USD.
Однак якщо ситуація зміниться, то й курс гривні може знизитися.
Як повідомляло агентство, 29 вересня курс гривні на міжбанку зміцнився на 15 коп. до 8,30 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас