ММВБ підтверджує інтерес до придбання ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ММВБ підтверджує інтерес до придбання ПФТС

Фондовий ринок
246
Московська міжбанківська валютна біржа (ММВБ, Москва), найбільша в Росії, як і раніше, має інтерес до придбання української фондової біржі ПФТС (Київ), повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-президент ММВБ Євген Еллінський.
"Якщо запропонують купити, то нам це цікаво", - сказав він.
За його словами, ММВБ хотіла б розглядати пропозицію про придбання контрольного пакету акцій української біржі, а не міноритарного.
"Контрольний пакет нам цікавіший", - підкреслив Еллінський, відзначивши, що це дозволить ММВБ стати стратегічним інвестором ПФТС.
В той же час він відзначив, що українська біржа або її акціонери не направляли російській біржі пропозицію про придбання.
Як повідомлялося, фондова біржа ПФТС, найбільша на українському ринку за обсягом операцій, кілька разів заявляла про зацікавленість в об'єднанні зусиль з українськими й міжнародними біржами і створення альянсів з ними.
Президент ПФТС Ірина Зоря в середині вересня повідомила, що прийняття відповідного рішення здійснюватиметься разом з учасниками ринку, а його реалізація можлива протягом найближчих кварталів або навіть місяців.
Вона пояснила агентству "Інтерфакс-Україна", що в четвертому кварталі минулого року асоціація ПФТС, що є власником біржі, вже прийняла такі стратегічні рішення і на нових зборах, які, орієнтовно, відбудуться в четвертому кварталі поточного року, може бути представлена детальніша і конкретніша інформація з цього приводу.
Зоря також нагадала, що вже більше року біржа ПФТС здійснює досить тісну технічну співпрацю з Московською міжбанківською валютною біржею (ММВБ).
Зараз 100% акціонером ПФТС є однойменна асоціація, яка об'єднує понад 300 торговців цінними паперами.
Незадоволені роботою ПФТС провідні інвестиційні компанії України спільно з російською біржею РТС навесні цього року запустили "Українську біржу", яка перша на ринку надала можливість роботи на ринку заявок. Завдяки цьому в серпні обсяги торгівлі акціями на ній вперше перевищили обсяги торгівлі на пізніше запущеному ринку заявок ПФТС, який поки не користується такою популярністю.
Деякі члени ПФТС також критикують біржу за те, що її учасники, фактично будучи акціонерами, змушені щокварталу фінансувати однойменну асоціацію внесками.
В цілому за підсумками восьми місяців 2009 року оборот на ПФТС склав 7,6 млрд грн., або 55,6% від всього обсягу організованого ринку країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас