Експерт: Зараз нереально продати ОПЗ за 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зараз нереально продати ОПЗ за 1 млрд дол.

Фондовий ринок
350
Наразі Одеський припортовий завод (ОПЗ) нереально продати за той 1 млрд дол., на який розраховував Фонд держмайна.
Таку думку в коментарі РБК-Україна висловив аналітик BG Capital Володимир Нестеренко.
"Не можна чекати, що в цей кризовий час ОПЗ продасться за 1 млрд дол.", - вважає експерт.
За його словами, на сьогодні ринкова капіталізація, наприклад, ще одного великого підприємства вітчизняної хімічної галузі - "Стіролу" складає близько 140 млн дол. "Тобто ринок на стільки оцінює компанію, яку за розміром операцій можна порівняти, в принципі, з Одеським припортовим заводом", - сказав він.
В зв'язку з цим, відзначає аналітик, ціна продажу в 5 млрд гривень, яка вийшла за наслідками сьогоднішнього аукціону з продажу 99,567% акцій Одеського припортового заводу, не виглядає низькою, враховуючи кризове сьогодення - час, коли цей конкурс відбувся. "На сьогодні це недешево", - підкреслив він.
Експерт також відзначив, що з продажем ОПЗ краще почекати до поліпшення економічної ситуації. "Його потрібно продавати або зараз, але дешевше, або дорожче, але пізніше, тобто після закінчення кризи. Але я не думаю, що бюджет країни сьогодні в аж такому плачевному стані, щоб продавати зараз цей завод з таким великим дисконтом до його потенційної вартості в кращі часи", - резюмував Нестеренко.
Нагадаємо, сьогодні комісія Фонду держмайна визнала результат конкурсу з продажу 99,567% акцій Одеського припортового заводу недійсним. В.о. глави Фонду держмайна Дмитро Парфененко заявив, що, на його думку, адекватна ціна ОПЗ складає 8-9 млрд грн.
Як повідомлялося, конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" виграло ТОВ "Нортіма" (Україна), запропонувавши 5 млрд грн. Компанія входить у сферу бізнес-інтересів групи "Приват".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас