Бюджет космічної галузі України в 2010 р. складе 817 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет космічної галузі України в 2010 р. складе 817 млн грн.

Казна та Політика
184
Консолідований бюджет Національного космічного агентства України в 2010 р. складе 817 млн грн., а з урахуванням кредитних коштів 2 млрд 817 млн грн.
Про це РБК-Україна повідомив генеральний директор НКАУ Олександр Зінченко.
За його словами, бюджетні кошти мають таку структуру: кошти загального бюджету (217 млн грн.), стабілізаційного фонду (400 млн грн.), кошти на оборонні замовлення й утилізацію боєприпасів на Павлоградському хімічному заводі (200 млн грн.). "Досягнута домовленість про кредит 10 квітня ц.р. під урядові гарантії розміром 254 млн дол. (на сьогодні це близько 2 млрд грн.)", - повідомив О.Зінченко. За його словами, перший транш цього кредиту очікується в жовтні ц.р. Та основна сума цього кредиту буде освоєна в наступному, 2010 році. Зінченко також повідомив, що утилізацію твердого ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі планується завершити в 2011 р.
В цілому, заявив Зінченко, бюджет космічної галузі в поточному році перевищує річні бюджети минулих років.
За кількістю оптимістичних прогнозів у 2009 р. представники галузі встановили своєрідний рекорд. У ЗМІ регулярно з'являлися обнадійливі повідомлення про плани космічної галузі. Тижневик "Дзеркало тижня" писав про те, що підприємства НКАУ мають хороший портфель замовлень на 2009 р. Також підкреслювалося що ситуація в галузі краща, ніж у цілому в промисловості, і в планах на 2009 р. навіть передбачалося збільшення виробництва товарної продукції на 4,2%, тобто до 2,5 млрд грн.
"Космічна програма як така була відсутня в бюджеті на 2009 р. Замість неї були передбачені заходи щодо космічної діяльності", - повідомляв раніше РБК-Україна співбесідник НКАУ. За його словами, при цьому в обсягах фінансування "кома перенесена на порядок, і замість 250 млн грн. галузі виділено 25 млн". Експерт підкреслив, що з урахуванням боргів бюджету перед підприємствами НКАУ фінансування цього року практично дорівнює нулю. "У таких умовах неможливо говорити про реалізацію яких-небудь державних проектів, зокрема по створенню супутників, утилізації боєприпасів", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас