Економіці США потрібний другий пакет стимулів Росc — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіці США потрібний другий пакет стимулів Росc

Казна та Політика
313
Економіці США життєво необхідний другий пакет державних стимулюючих заходів, переконаний відомий американський інвестор Уїлбур Росс.
Перший пакет держфінансування, прийнятий Конгресом у лютому, виявився недостатнім для того, щоб американські споживачі знов почали витрачати гроші, заявив Росс телеканалу CNBC.
"Споживчий попит відповідає за 70% економік (США), але він все ще паралізований. Споживачі не в змозі брати нові кредити, і я думаю, що Обама буде змушений приймати новий пакет стимулів", - сказав інвестор-мільярдер.
Росс вказав, що головною проблемою для американської економіки є сильна закредитованість споживачів, яка вийшла на критичний рівень через падіння вартості активів, головним чином нерухомості. На думку бізнесмена, уряд США буде змушений реструктурувати надмірні борги приватного сектора в держборг.
"Вважаю, що ми справді будемо свідками масштабного перетікання боргових зобов'язань з приватного сектора в державний", - вказав Рос.
Разом з тим мільярдер сумнівається, що адміністрації вдасться швидко й безболісно вирішити проблеми споживачів. "Буде витрачено ще багато грошей, але я не думаю, що це вирішить споживчу проблему", - сказав Росс. "Реальне безробіття перебуває на рівні близько 12,8%, оскільки люди, які взагалі відмовилися від пошуку роботи, не враховуються в офіційній статистиці", - додав бізнесмен.
Офіційний рівень безробіття в Сполучених Штатах складає на сьогодні 9,7%.
Нагадаємо, що в лютому 2009 року Конгрес США схвалив пакет економічних стимулів загальною вартістю $787 млрд. Адміністрація Барака Обами підкреслює, що програма розрахована на два роки й вимагати від неї очевидних результатів поки що зарано. Та деякі економісти й інвестори заявляли, що поточна програма стимулювання безперспективна, а знаменитий Уоррен Баффет в липні порівняв економічний пакет Обами з "дозою Віагри, змішаної з пригорщею льодяників".
Влада США цього місяця фактично проголосила "кінець рецесії", принаймні з технічної точки зору. Проте економісти, які не належать до ідеологічного мейнстріму, категорично не згодні з оптимізмом офіційної влади. "Споживча економіка не може рости, якщо споживачі витрачають все менше і менше грошей", - заявляє Біл Боннер з Agora Financial, який називає нинішній стан американської економіки "депресією".
Великий цикл кредитної експансії в економіці США почався в 1945 році й завершився в 2007 році, вказує він, і тепер Америка мусить приготуватися до тривалого періоду корекції, під час якої споживачі скорочуватимуть витрати, виплачуватимуть старі борги та відкладатимуть зайві кошти "на чорний день".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас