Китай у боротьбі за нігерійську нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай у боротьбі за нігерійську нафту

Енергетика
185
Китайські державні нафтокомпанії ведуть переговори з Нігерією про придбання крупних пакетів в деяких найбагатших родовищах нафти в світі.
Китай спробує скласти конкуренцію світовим нафтогігантам, таким як Shell, Chevron, Total і ExxonMobil, в боротьбі за ліцензії на 23 нафтоблоки, повідомляє газета Financial Times. Ліцензії західних компаній на 16 нафтоблоків уже подовжені.
Одна з трьох найбільших енергетичних груп Китаю CNOOC намагається придбати 6 млрд. барелів нафти, тобто одну шосту частину підтверджених запасів вуглеводнів Нігерії, повідомляє видання з посиланням на лист з апарату президента Нігерії Умару Йар'адуа (Umaru Yar’Adua) представникові китайської компанії. Вартість китайської пропозиції не розкривається, проте, за деякими даними, вона може досягти від $30 млрд. до $50 млрд. Невідомо, яким чином уряд Нігерії передасть CNOOC права власності на нафтоблоки й чи вимагатиме це рішення відчуження часток західних компаній.
Представник Йар'адуа підтвердив факт переговорів з китайськими енергетиками, проте підкреслив, що "переговори ведуться не лише з Sunrise/CNOOC, але також з іншими учасниками галузі". За його словами, федеральний уряд ще не ухвалив остаточного рішення з цього питання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас