У реконструйованих київських хрущовках люди живуть без прописки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У реконструйованих київських хрущовках люди живуть без прописки

Нерухомість
422
Жителі реконструйованих київських хрущовок ніяк не можуть прописатися у свої ж квартири. Про це пише газета Сьогодні.
"Це нонсенс якийсь! Два роки говорять, що не можуть мене прописати, - мовляв, якісь проблеми із БТІ. Напевно, знову на вибори не зможу піти", - говорить Галина Примаченко, жителька будинку на Туполєва, 20-д. Крім того, ордер на нове житло вона теж не може одержати, а це означає, що теоретично її зможуть у будь-який момент виселити із квартири.
Будинок, де живе Галина Іванівна, став учасником експерименту з реконструкції хрущовок, щоправда, оновили його лише наполовину - два із шести під'їздів. Замість трьох квартир на поверсі там тепер дві. Інвестор, який проводив реконструкцію, безкоштовно відселив 30 сімей у новий будинок, землю під який йому видали в рамках експерименту, а решта жителів п’ятиповерхівки два роки жили в тимчасових квартирах. У підсумку Галина Примаченко з дочкою одержала 61-метрову "двійку" замість 44-метрової.
"Вони просто трійку переробили на "двійку", прибрали перегородку і зробили одну велику кімнату. Також з'явився великий хол, а ванну і туалет розділили, стала ширшою кухня", - розповідає про свою квартиру Галина Іванівна.
Правда, тепер у будинку утворювалося дві квартири під номером 48: одна стара, а інша нова (та, яку реконструювали).
"Листоноша увесь час листи не туди несе, не можуть знайти дорогу і лікарі", - ремствує Примаченко. У Шевченківській райадміністрації пообіцяли вирішити всі проблеми найближчим часом. Далі декількох експериментальних будинків влада рухатися поки не хоче. "Ми від ідеї не відмовилися, потрібний тільки інвестор, а його нема", - сказала прес-секретар головкому архітектури Марина Забєльська.
Зараз у мерії сходяться на тому, що реконструювати треба не окремі під'їзди, а квартали. Хочуть між старими будинками зводити висотку, куди переселяти жителів будинку, що зноситься. Потім на його місці будувати новий... і так далі. Але поки зависло головне питання - як умовити мешканців переселятися, багато з яких переживають: давши всі дозволи на будівництво, квартир не побачать, а лише одержать у дворі перед вікнами новий будинок.
У Кабміні думають спокушати зайвими метрами: згідно з урядовим законопроектом, відселенцям дають квартири в півтора рази більші і для відселення досить лише згоди 60% мешканців. Але закон не прийнятий - до нього багато питань.
У мерії визначили 10 кварталів із хрущовками, які перебудують, щоправда, проект затвердили лише по одному - у межах вул. Маршала Гречка, Стеценка та Інтернаціональної площі. Крім того, у Шевченківському районі вирішили реконструювати квартали в межах Щербакова, Салютної, Саратовської, Стеценка і Щербакова, а також квартал між Щусєва, Вавилових, Подвойського і Берлінського.
Крім того, у списку - два квартали в Дніпровському районі (між Попудренка, Мініна, Червоноткацькою, Червоногвардійською, а також Перова, А. Навої і Воскресенкою).
По одному кварталу реконструюють у Святошинському районі, у Дарницькому, на Оболоні і на Печерську. Строки робіт невідомі - потрібна допомога держави.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас