Голова профільної комісії Київради запевняє, що введені в червні тарифи на ЖКП погоджені у всіх відповідних органах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова профільної комісії Київради запевняє, що введені в червні тарифи на ЖКП погоджені у всіх відповідних органах

Казна та Політика
253
Голова постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу Юрій Бондар запевняє, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві, введені з 1 червня цього року, були погоджені у всіх відповідних органах і до них не було ніяких зауважень.
"Тарифи, які були введені з 1 червня, пройшли процедуру погодження. Вони погоджувалися майже півроку. У розгляді цих тарифів брали участь Секретаріат Президента, Мінфін, МінЖКГ, Мін'юст, Антимонопольний комітет. Ці тарифи погоджені з профспілками, зі Спілкою підприємців тощо... Я вважаю, що рішення, прийняте Кабміном (про припинення підвищення комунальних тарифів у Києві - ред.), знову ж таки, - політичний крок", - сказав Ю.Бондар.
За його словами, якщо провідні політики "собі дозволятимуть такі заклики", "як не платити, що все незаконне і непрозоре", це може призвести до дуже тяжких наслідків для господарства столиці. В той же час, Ю.Бондар висловив сподівання, що впродовж найближчих двох місяців ситуація з комунальними тарифами буде повністю вирішена.
"Є низка звернень до суду від фракції Блоку Кличка, від громадських захисників, які сьогодні перебувають на розгляді. Є й рішення Кабміну. На мою думку, воно прийняте з порушенням чинного законодавства, але такий документ є. Зараз всі ці питання вирішуються в суді. Я вважаю, що десь упродовж місяця або двох ми отримаємо ці рішення і це дасть якісь результати", - сказав голова комісії Київради.
Ю.Бондар порадив киянам платити за тими платіжками, які вони отримують. "Якщо буде якась корекція тарифів, і якщо хтось переплатив, ця сума буде невеликою і її перерахують і повернуть", - запевнив він.
За його словами, до боржників можливе застосування різних способів для погашення боргів за послуги ЖКГ.
"На жаль, буде вжито певних заходів і до підприємств, і до установ, і до окремих боржників - фізичних осіб, які мають велику заборгованість, оскільки це підривання енергетичного і комунального господарства міста", - сказав Ю.Бондар, відзначивши, що в Києві є будинки, де заборгованість складає декілька мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас