Western Union виграв суд у MoneyGram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Western Union виграв суд у MoneyGram

352
Техаський федеральний суд присяжних ухвалив, що підрозділ MoneyGram повинен заплатити Western Union $16,5 млн за незаконне використання патентованої технології грошових переказів. Сервіс MoneyGram, який називається FormFree і дозволяє клієнтові здійснити переказ грошей через колл-центр, не витрачаючи часу на заповнення документів і очікування в черзі, копіює патентований сервіс Western Union - Money Transfer By Phone, стверджує позивач. Western Union подала позов на конкурента в травні 2007 р.
MoneyGram готується оскаржити рішення присяжних. "Ми твердо впевнені, що цей судовий розгляд необґрунтований, і вважаємо, що в нас є переконливі підстави для оскарження (рішення)", - заявила представник компанії Лінда Мічілутті. Порушення патенту не було, стверджує MoneyGram, посилаючись на свідчення технічного експерта Western Union, на думку якого технології платіжних систем значно відрізняються одна від одної. "Ми засмучені вердиктом присяжних", - говорить віце-президент MoneyGram Керолін Ешлман. За її словами, компанія розглядає різні можливості, у тому числі апеляцію.
Коли стало відомо рішення суду, акції Western Union подешевшали на 1,65%, MoneyGram - на 3,74%. Але вчора ці втрати були відіграні. Котирування виросли на 2,83% і 7,41% відповідно.
Нагадаємо, торік в Україну було відправлено 2,9 млрд доларів. З них найбільша сума була відправлена міжнародними системами переказів. З міжнародних систем переказів мігранти найчастіше користувалися послугами Western Union – 43%, "Юністрім", - 16%, MoneyGram – 12%, Мигом – 7,5%, Контакт – 5%. Американські системи продовжують залишатися лідерами, займаючи 55% на ринку систем переказів, створених нерезидентами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас