Глава Мінфіну Японії заспокоїв керівництво компаній-експортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мінфіну Японії заспокоїв керівництво компаній-експортерів

162
Міністр фінансів Японії Хірохіса Фудзії пообіцяв втрутитися в ситуацію на валютному ринку країни в разі подальшого ослаблення американського долара. "Якщо ситуація стане дуже нестабільною, можливе вжиття заходів, що відповідають національним інтересам", - заявив глава японського фінансового відомства.
Курс долара напередодні впав у Токіо до найнижчого рівня з 27 січня цього року і наблизився до позначки 88 ієн за долар, повідомляє ІТАР-ТАРС. На думку аналітиків, головна причина слабкості американської валюти - низькі банківські ставки в США і висновки експертів за підсумками антикризового саміту Групи G20 в Пітсбургу про те, що Федеральна резервна система США "підтримуватиме м'які пільгові умови кредиту доволі тривалий період".
Тенденцію до здешевлення долара спричинили також колишні заяви Фудзії про те, що сформований 16 вересня кабінет міністрів на чолі з Демократичною партією, що перемогла на загальних виборах, "готовий проявити терпимість відносно сильної ієни".
Але посилення ієни дуже невигідне для японських експортерів, свою глибоку тривогу з цього приводу знов висловили глави багатьох японських концернів. Сьогодні на токійському валютному ринку долар дещо зміцнився відносно ієни, проте співвідношення, як і раніше, зовсім не влаштовує експортерів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас