Ціни на житло у Великобританії показали у вересні найбільше зростання за два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло у Великобританії показали у вересні найбільше зростання за два роки

Нерухомість
225
Ціни на житло у Великобританії виросли у вересні 2009 року на 0,2% у порівнянні з попереднім місяцем, повідомила дослідницька компанія Hometrack. Незважаючи на скромну величину, приріст виявився найбільш вагомим за останні два роки, передає Bloomberg.
За даними базованої в Лондоні Hometrack, середня вартість житлового будинку в Англії та Уельсі збільшилася у вересні в порівнянні із серпнем на 0,2% - до 156,1 тис. фунтів стерлінгів ($248 тис.). Тим часом рік тому житло у Великобританії коштувало в середньому на 5,6% дорожче.
Дані промовляють на користь того, що британський ринок нерухомості починає відновлюватися після кредитно-фінансової кризи, що перервала десятилітній період спекулятивного зростання цін. Однак проблеми іпотечного сектору, що зберігаються, і зростаюче безробіття будуть стримувати відновлення попиту як мінімум до 2010 року, попереджають експерти.
"Обмежена доступність іпотечних кредитів і очікуване зростання безробіття будуть гальмувати попит на значній частині ринку", - сказав директор дослідницького департаменту Hometrack Річард Доннел.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас