ФДМ підтверджує проведення конкурсу з продажу ОПЗ 29 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ підтверджує проведення конкурсу з продажу ОПЗ 29 вересня

Фондовий ринок
337
Конкурс за принципом аукціону із продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод", як і планувалося, пройде 29 вересня у Фонді державного майна (ФДМ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Фонду.
ФДМ запросив журналістів бути присутніми на конкурсі. При цьому його трансляція буде здійснюватися на вулиці, уточнили в прес-службі.
Крім того, планується транслювати проведення конкурсу, початок якого заплановано на 11:00, на каналі УТ-1.
Конкурс із продажу ОПЗ Фонд держмайна оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна становить 4 млрд грн. Конкурс повинен відбутися 29 вересня.
Президент України Віктор Ющенко указом 17 вересня призупинив рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ. Крім того, Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня прийняв визначення про припинення проведення конкурсу із продажу 99,567% акцій заводу за позовом "Дніпроазота". Цим визначенням суд також тимчасово заборонив допускати до участі в конкурсі російське ТОВ "Азот-Сервіс" - "дочку" пов'язаного з "Газпромом" "СИБУР Холдингу".
У той же час прем'єр Юлія Тимошенко заявила про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлений термін, а Фонд держмайна спростував наявність підстав для припинення конкурсу.
Спочатку заявки на купівлю ОПЗ в Антимонопольний комітет України подали 13 компаній, назви яких не розголошувалися. Однак після конфлікту заявки Фонду на участь у конкурсі подали тільки три компанії: ТОВ "Азот-Сервіс", ТОВ "Нортима" і ТОВ "Фрунзе-Флора" (обидва - Україна). За інформацією джерела в уряді, усі три учасники допущені до конкурсу.
ТОВ "Азот-Сервіс" є "дочкою" російського ВАТ "СИБУР Холдинг", який об'єднує 34 російські підприємства. Найбільшими акціонерами "СИБУР Холдинг" є ВАТ "Газпромбанк" - 70% "мінус" 1 акція і НПФ "Газфонд" - 25% "плюс" 1 акція.
ТОВ "Нортима" торік під час чергової спроби ФДМ продати ОПЗ представляла інтереси відомого українського бізнесмена Ігоря Коломойського, про що він сам і повідомив. І.Коломойський є співвласником "Дніпроазота".
Право на контроль "Фрунзе-Флора" недавно одержала холдингова компанія групи "Енергетичний стандарт" Energy Standard Fund Ltd. (Кіпр) ще одного відомого бізнесмена - Костянтина Григоришина. Це підприємство було створено в 2005 році в числі низки ТОВ, утворених на базі непрофільних активів ВАТ "Сумське машинобудівне НВО ім. Фрунзе", що також входить у групу "Енергетичний стандарт".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас